Η παγκόσμια ανοδική πορεία στο κόστος των οικιστικών ακινήτων δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο του γ’ τριμήνου του 2021 καταγράφεται ετήσια αύξηση στις τιμές των διαμερισμάτων κατά 7.9% σε ολόκληρη τη χώρα, με την Αθήνα φυσικά να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αφού το ποσοστό μεταβολής στις τιμές άγγιξε το 9.8% στην πρωτεύουσα. 

Η αυξητική τάση στις τιμές αυτές είχε ως αποτέλεσμα την αναθέρμανση της κατασκευαστικής δραστηριότητας και οδήγησε όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες παλαιότερων ακινήτων σε αναζήτηση λύσεων που θα αυξήσουν την αξία του σπιτιού τους. Και αυτό γιατί η πάροδος του χρόνου αλλά και η φθορά που επέρχεται μέσα από τη συνεχή χρήση προκαλούν σημαντικά λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα που αντανακλώνται στην εμπορική αξία του ακινήτου μειώνοντας την ισχύ του στην αγορά.

Στην περίπτωση αυτή η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί ιδανική λύση και εξαιρετική επένδυση για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να ενισχύσουν τη θέση της ιδιοκτησίας τους στο χώρο της ακίνητης περιουσίας.

Καθώς μάλιστα παραπάνω από το 50% των κατοικιών στην Αθήνα είναι χτισμένο πριν το 1980, είναι φανερό πως οι ανάγκες για αναβάθμιση των υφιστάμενων σπιτιών είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες. 

Οι ανακαινίσεις σπιτιών λειτουργούν ιδιαίτερα ωφέλιμα στη βελτίωση του ακινήτου και κατ’ επέκταση στην άνοδο της αξίας του, αντιμετωπίζοντας, μεταξύ άλλων, δύο από τα βασικότερα προβλήματα που χαρακτηρίζουν ένα παλαιό κτίριο: την ενεργειακή απώλεια και τη λειτουργική ανεπάρκεια

Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος και την οικονομική δυνατότητα του κάθε ιδιοκτήτη, οι ανακαινίσεις μπορεί να είναι ολικές επιφέροντας ριζικές αλλαγές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του χώρου ή να κυμαίνονται σε μικρότερη κλίμακα που επικεντρώνεται σε πιο στοχευμένες τροποποιήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μεγαλύτερο βάρος δίνεται συνήθως στην ανακαίνιση μπάνιου και την ανακαίνιση κουζίνας, δύο κατεξοχήν λειτουργικούς χώρους που χρησιμοποιούνται καθημερινά και εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις για συντήρηση και εκσυγχρονισμό. 

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως μια ανανέωση και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού δεν είναι εξίσου σημαντική. Πέρα από τις εργασίες σε κουφώματα, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους αλλά και λόγους ασφαλείας, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δίνουν πλέον έμφαση και στο αισθητικό κομμάτι μιας αναδιαμόρφωσης σπιτιού καθώς είναι η τελική πινελιά που θα καταστήσει το ακίνητο τους πιο ελκυστικό στα μάτια των αγοραστών.

Ανεξαρτήτως μεγέθους, η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια δύσκολη απόφαση που δικαιολογημένα τρομάζει πολλούς ιδιοκτήτες καθώς απαιτεί σωστή οργάνωση και έξυπνες κινήσεις για την αποφυγή δαπανηρών και χρονοβόρων λαθών. Αποτελεί όμως ένα εξαιρετικά ισχυρό όπλο στα χέρια όσων θέλουν όχι απλώς να διατηρήσουν αλλά να απογειώσουν την αξία του ακινήτου τους ώστε να επωφεληθούν από μια πώληση στο μέλλον.

Ρόλο-κλειδί σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού παίζει η συνεργασία με έμπειρους και αξιόπιστους επαγγελματίες του χώρου που θα μπορέσουν να καθοδηγήσουν τον εκάστοτε ιδιοκτήτη με αποτελεσματικές και συμφέρουσες λύσεις.

Η εταιρία ανακαινίσεων E-RENOVATION.gr διαθέτει μακρόχρονη παρουσία στον τομέα της ανακαίνισης οικιστικών και επαγγελματικών χώρων. Η πλήρως καταρτισμένη ομάδα της είναι σε θέση να αναλαμβάνει έργα παντός κλίμακας, προσφέροντας ολοκληρωμένα αποτελέσματα υψηλής ποιότητας και μοναδικής αισθητικής.