Για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (8/11) ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος συγκρίνοντας τα ποσοστά των ατόμων που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε πως σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, από κάθε 100.000 εμβολιασμένους, προκύπτει ένας στην εντατική ενώ από κάθε 9.000 εμβολιασμένους βρίσκεται ένας στην εντατική.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι πάρα πολύ κουρασμένοι» ειπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικούς Συλλόγου το Σύστημα Υγείας έχει αντέξει έως τώρα δύο φορές και πέρα από τα όριά του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό να τα εξαντλούμε «κάθε τρεις και λίγο».

ΜΕΘ

«Τα νέα μέτρα εφαρμόζονται για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους»

Κάνοντας ειδική αναφορά στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι εφαρμόζονται για να τους προστατεύσουν και πρέπει να τηρηθούν και να επιτηρηθούν.

«Όσοι βρίσκουν ”ευφυείς” τρόπους για να παρακάμπτουν τους ελέγχους εκθέτουν τον εαυτό τους αλλά και τους συνανθρώπους τους σε κίνδυνο»

Εστίασε ιδιαίτερα σε όσους βρίσκουν «ευφυείς» τρόπους για να παρακάμπτουν τους ελέγχους, λέγοντας πως εκθέτουν τον εαυτό τους αλλά και τους συνανθρώπους τους σε κίνδυνο.

Πρότεινε δε να εξεταστεί ξανά το ζήτημα των πιστοποιητικών από γειτονικές χώρες που γίνονται δεκτά στη χώρα μας.

«Τα lockdown είναι απολύτως ανεπιθύμητα»

LOCKDOWN ΑΘΗΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παρομοίασε το lockdown με ακρωτηριασμό που γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί αλλά κανείς δεν μπορεί δογματικά να τον απορρίψει.

«Τα lockdown είναι σαν τους ακρωτηριασμούς στη χειρουργική. Είναι απολύτως ανεπιθύμητα, απευκταία, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν, αλλά ο δογματισμός στην ιατρική δεν επιτρέπεται» σημείωσε κλείνοντας.