Αγκυροβολημένα θα μείνουν τα πλοία μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά τη χθεσινή απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να κηρύξει νέα 48ωρη απεργία.

Οι ναυτεργάτες ζητούν να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας σε όλες τις ειδικότητες.

Η ομοσπονδία των ναυτικών έχει υπογράψει συμφωνία για τη σύμβαση του 2010, με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (πλοία Αδριατικής και κρουαζιερόπλοια) με αύξηση 2%, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα ποντοπόρα πλοία και προβλέπει αύξηση 1,7%, από την 1η Ιανουαρίου με αναδρομική ισχύ.

Να πρυτανεύσει η λογική και η εργασιακή ειρήνη, ζήτησε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.

«Το Υπουργείο ανέλαβε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρξει καμία δικαιολογία για απεργίες ή εκβιαστικές λογικές στις δύσκολες αυτές εποχές», δήλωσε ο κ. Διαμαντίδης, και τόνισε ότι «το υπουργείο σε κάθε περίπτωση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες».