Επισιτιστικό πρόγραμμα για άπορους στα Τρίκαλα

Στο υπουργείο Εργασίας η έκθεση πεπραγμένων της διαβούλευσης


ΕΛΛΑΔΑ
14:30
27/02/2015
Επισιτιστικό πρόγραμμα για άπορους στα Τρίκαλα
loading

Υπογράφηκε, σήμερα το πρωί, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, το συμφωνητικό Κοινωνικής Σύμπραξης Φορέων, υπό τον τίτλο «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους.

Πρόκειται για συνέχεια της προ ημερών σύσκεψης, που ήταν η δεύτερη φάση της διαβούλευσης κοινωνικών φορέων για τη διαμόρφωση κοινωνικών συμπράξεων, στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Φορέας Συντονιστής του έργου ορίστηκε ο δήμος Τρικκαίων, ενώ ήδη υποβλήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, από τον συντονιστή φορέα, η έκθεση πεπραγμένων της διαβούλευσης. Η έκθεση περιλαμβάνει την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ως προς τις διαθέσιμες δομές, το επίπεδο και τις ανάγκες στελέχωσης των δομών, την αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων του δικτύου διανομής υλικής βοήθειας, το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων, τη διάγνωση αναγκών και την καθολικότητα κάλυψής τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

«Σήμερα, όλοι οι φορείς υπογράψαμε ένα συμβόλαιο συνεργασίας προκειμένου από κοινού να στηρίξουμε, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, τους συνανθρώπους μας, κάτι που ως Περιφέρεια Θεσσαλίας κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

«Υπογράψαμε τη μεγάλη κοινή προσπάθεια που κάνουμε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι 4 δήμου του Νομού, δεκάδες σύλλογοι και σωματεία, η Εκκλησία και πολλοί άλλοι φορείς, προκειμένου να επωμιστούμε το μεγάλο πρόβλημα του επισιτισμού» σημείωσε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει