Την επόμενη του σοκαριστικού ατυχήματος που είχε ένας 6χρονος, ο οποίος παρακολουθούσε το Pick Patras, όταν ένα καρτ που ξέφυγε της πορείας του και τον καταπλάκωσε, όλα τα βλέμματα είναι κατ’ αρχάς στραμμένα στην πορεία υγείας του 6χρονου και έπειτα στη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

«Το παιδί έχει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση» λέει ο κος Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων για τον 6χρονο ο οποίος βρισκόταν στο σημείο (πίσω από τα κιγκλιδώματα) όπου καρφώθηκε με μεγάλη ταχύτητα το καρτ. Άλλωστε, το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της πρόσκρουσης δείχνει ξεκάθαρα πόσο σφοδρή ήταν αυτή.

Πάτρα: Το βίντεο με το ατύχημα

Όπως συνεχίζει να εξηγεί ο κος Ηλιάδης: «Αυτή τη στιγμή το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μηχανικό αερισμό. Θα παραμείνει στα μηχανήματα τουλάχιστον μέχρι αύριο (σ.σ 21/9) το μεσημέρι, όταν και χονδρικά θα έχουμε κλείσει 48 ώρες από το ατύχημά του. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και προσεχτικοί στο να κάνουμε κάποια εκτίμηση για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του. Πολλές φορές λέμε, καλύτερα τέτοια σοβαρά τραύματα να ήταν σε θώρακα, πνεύμονα ή κοιλιά. Ο εγκέφαλος είναι ένα δύσκολο, περίεργο, μοναδικό, όργανο».

Νωρίτερα ο κος Ηλιάδης είχε δηλώσει στο thebest το εξής: «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του».