Φθιονοπωρινό είναι από χθες (06.09) το σκηνικό του καιρού, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα ανέβει προς το τέλος της εβδομάδας, μένοντας όμως σε φθινοπωρινά πλαίσια όπως ανέφερε στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Σιγά σιγά χρειάζεται να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα, στη βόρεια Ελλάδα και εδώ ένα ζακετάκι, ένα μπουφανάκι θα χρειάζεται το βράδυ και νωρίς το πρωί και εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές γενικά ασθενείς, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τις προηγούμενες μέρες με έκτακτα δελτία η ΕΜΥ προειδοποιούσε για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου, χωρίς τελικά κάτι τέτοιο να συμβεί. Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αυτό συνέβη καθώς ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων, που καλύπτει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, λειτούργησε σαν ομπρέλα που προστάτεψε την χώρα μας και εγκλώβισε τα νεφικά συστήματα από την Ιταλία, πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις.