Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού, Θάνου Μαρτίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, μετά από πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας και ο Θάνος Μαρτίνος… Απανωτά τα χτυπήματα για αγαπημένους συναδέλφους και ανθρώπους που ζήσαμε μαζί, γελάσαμε, ονειρευτήκαμε… καλό σου ταξίδι Θάνο μου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΆ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ… ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΑ ΧΤΥΠΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΉΣΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΓΕΛΆΣΑΜΕ, ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΜΕ… ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΊΔΙ ΘΆΝΟ ΜΟΥ…

Posted by Actors House on Saturday, August 21, 2021

Ποιος ήταν ο Θάνος Μαρτίνος

Ο Θάνος Μαρτίνος γεννήθηκε 1937 στην Αθήνα (Περιστέρι) και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία.
Παρουσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστου.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είχε παίξει σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος κ.α.

Ο Θάνος Μαρτίνος αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά κινητικά προβλήματα. Πριν λίγους μήνες μάλιστα, το περασμένο Πάσχα, κινδύνεψε η ζωή του όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του στην Καλλιθέα από ένα καντήλι. Ευτυχώς η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα, τον απεγκλώβισε και τον μετέφερε στο Σπίτι του Ηθοποιού όπου φιλοξενήθηκε.