Την παρουσίαση του αερόστατου τύπου Ζέπελιν, που βρίσκεται στον κρατικό αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης, από στελέχη του Frontex, παρακολούθησαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων Ευαγγελίδης, ο υπολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Βασίλης Αθανασόπουλος, ο αερολιμενάρχης Στυλιανός Ζαντανίδης και εκπρόσωποι της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «πρόκειται για ένα καινοτόμο αεροπορικό project που για πρώτη φορά γίνεται σε αεροδρόμιο και περιλαμβάνει αερόστατο τύπου Ζέπελιν, σταθερής ανύψωσης, με ύψος πτήσης μέχρι 500 μέτρα, εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ραντάρ και κάμερες».

Ο κ. Πέτροβιτς ευχαρίστησε το Λιμενικό Σώμα και τον Οργανισμό Frontex, για τις υπηρεσίες τους στην περιοχή και ζήτησε την κατά περίπτωση επιτήρηση των χερσαίων περιοχών για λόγους πυροπροστασίας σε ημέρες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, αίτημα που όπως δήλωσε έγινε αποδεκτό.

Πηγή φωτογραφιών: e-evros.gr