Στις 23 Ιουλίου του 1996, η Αλίκη Βουγιουκλάκη «έφυγε» από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στο Πανελλήνιο. Σε λίγες μέρες «κλείνουν» 25 χρόνια από το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη η οποία παραμένει «ζωντανή» μέσα από τις ταινίες της.

Σήμερα, 20 Ιουλίου «κλείνουν» 87 χρόνια από τη γέννηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η «Εθνική μας σταρ» ήρθε στη ζωή στις 20 Ιουλίου του 1934.

Το μεσημέρι της Τρίτης, συγγενείς και φίλοι της Αλίκης Βουγιουκλάκη, βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών όπου πραγματοποίησαν μνημόσυνο για την Αλίκη Βουγιουκλάκη το οποίο τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

«H Αλίκη δεν ξεχνιέται. Φέτος είχα μεγάλη απώλεια…» ανέφερε στην κάμερα του Open, η Έφη Πίκουλα.

Δυο μνημόσυνα την ίδια μέρα

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Καλοκαίρι #not» και αποκάλυψε πως γίνονται δυο μνημόσυνα κάθε χρόνο για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μιλώντας στο «Καλοκαίρι #not», ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε τα εξής:

«Στο μνημόσυνο θα είναι ο αδελφός της και από φίλους της αρκετοί άνθρωποι που κάθε χρόνο τιμούμε τη μνήμη της. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ένα φαινόμενο για την Ελλάδα και θα μείνει ανεξίτηλη η μνήμη της για πάρα πολλά χρόνια αφού θα έχουμε φύγει κι εμείς. Δυστυχώς ο αδελφός της ο Τάκης δεν θα είναι φέτος εκεί, ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Ο γιος της ο Γιάννης κάθε χρόνο κάνει χωριστά μνημόσυνο, είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Γίνονται δύο μνημόσυνα. Εγώ έχω καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές. Είναι κάτι ενδοοικογενειακό που δεν μπορώ να το συζητήσω».