Αμαξοστοιχία του Προαστιακού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Πειραιά, συγκρούστηκε μετωπικά με ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στο Ρουφ.

Το κλειδί δεν μπήκε σωστά στις ράγες με συνέπεια ο συρμός του Προαστιακού, που κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, να πέσε πάνω στο τρένο του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με αρμόδιους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η σύγκρουση πιθανόν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Η μια αμαξοστοιχία ήταν κενή και σταθμευμένη στο Ρουφ (αριθμός 884) και επρόκειτο να ξεκινήσει για την Καλαμπάκα, ενώ η δεύτερη με 20 επιβάτες πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Πειραιάς (προαστιακός).

Τα δρομολόγια του προαστιακού Πειραιάς-Χαλκίδα έχουν διακοπεί. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς.

Για ένα «ατυχές συμβάν» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, συμπληρώνοντας πως «θα διερευνήσουμε άμεσα το περιστατικό για να δούμε την αιτία. Είναι πρώιμο να πει κανείς το οτιδήποτε αυτή τη στιγμή. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να απελευθερωθεί η γραμμή ώστε να κυκλοφορήσει πάλι ο Προαστιακός».



Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος