Την παρέμβαση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου προκάλεσε το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο ΙΚΑ Βόλου, όταν υπάλληλος «επιτέθηκε» με… γιαούρτι στον διευθυντή του υποκαταστήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος σε δηλώσεις του στο Mega, έχει διατάξει ΕΔΕ και θα αποδώσει ευθύνες για το επεισόδιο «που ρεζιλεύει το ΙΚΑ».

Σημειώνεται πως στον ίδιο σταθμό μίλησε και ο υπάλληλος του ΙΚΑ, Αχιλλέας Καλυβιώτης, ο οποίος εξήγησε πως προχώρησε στην ενέργεια διότι ο διευθυντής αρνήθηκε να του προσφέρει νομική κάλυψη για υπόθεση της υπηρεσίας. «Του ζήτησα να μου βρει δικηγόρο και μου είπε “κόψε το λαιμό σου”», σημείωσε ο υπάλληλος.

Εξαγριωμένος μπήκε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του διευθυντή, κλείδωσε την πόρτα και του επιτέθηκε με γιαούρτι. «Ήρθα σε απόγνωση μετά από 30 χρόνια τίμιας δουλειάς με μεταχειρίζονταν σαν σκυλί, ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήμουν εν βρασμώ και ζητώ συγγνώμη».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής, Δημήτρης Βάμδας, σημείωσε επίσης στο Mega ότι ο υπάλληλος του είπε: «Θέλω να σε ευχαριστήσω με αυτόν τον τρόπο», του πέταξε το γιαούρτι (κατά τον ίδιο, τέσσερα γιαούρτια) στο γραφείο, και έφυγε. Ενημέρωσε την αστυνομία και υποστήριξε ότι είναι «καθαρά προσωπικό επειδή δεν τον έκανα προϊστάμενο τμήματος».

Υπάλληλος και διευθυντής διαφώνησαν ακόμη τηλεφωνικά και ως προς τον… αριθμό των γιαουρτιών. Ο υπάλληλος υποστήριξε ότι έριξε ένα γιαούρτι, για να λάβει την απάντηση από τον διευθυντή: «Όχι, όχι τέσσερα γιαούρτια».