Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κατέληγαν τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση των 45.000 σελίδων που ολοκληρώθηκε η καθαρογραφή της σήμερα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση: «Το δικαστήριο πείθεται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του ποσού αυτού (σ.σ. αναφέρεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων) στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens, σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, τέτοια δε χαρακτηριστικά είχε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δέσποζε στην πολιτική ζωή του τόπου ως κυβερνητικό κόμμα για σχεδόν δυόμισι δεκαετίες, από τις αρχές του 1980 μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 2000, σημαίνον στέλεχος του οποίου (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ) ήταν ο τεσσερακοστός τρίτος κατηγορούμενος, Θεόδωρος Τσουκάτος και στα ταμεία του οποίου (σ.σ. κόμματος) δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι κατέληξε το ποσό αυτό».

Να σημειωθεί πάντως ότι το δικαστήριο απαλλάσσει τον πρώην βουλευτή Θεόδωρο Τσουκάτο και άλλους 12 κατηγορούμενους καθώς, όπως σημειώνεται: «δεν εμπλέκονται στη δωροδοκία άγνωστων υπαλλήλων του Οργανισμού από τη Siemens».

Θυμίζουμε ότι το 2008 οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το 1999 είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύριο μάρκα σε λογαριασμό του κ. Τσουκάτου από την εταιρεία Siemens και δη τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ισχυρισμό, με τον πρώην βουλευτή να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.