Ρατσιστική λεκτική επίθεση δέχθηκε μετανάστης από οδηγό λεωφορείου στην Αθήνα, οποίος τον διέταξε να σηκωθεί από τη θέση του για να κάτσει μια άλλη επιβάτης λέγοντας «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο το οποίο δείχνει τον οδηγό να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη συνεπιβάτη της να της παραχωρήσει την θέση του. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ζήτησε την παρέμβαση του οδηγού, ο οποίος σταμάτησε το λεωφορείο κι άρχισε να φωνάζει στον μετανάστη.

Μάλιστα όταν τελικά ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω».

Αμετανόητος ο οδηγός

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό δίνει ο οδηγός, ο οποίος μιλώντας στο Mega, είπε ότι δεν έχει μετανιώσει για την στάση του.

«Εκεί που οδηγούσα ήρθε μια κυρία ηλικιωμένη, η οποία μου’ πε ότι έχει κάνει εγχείρηση στη μέση και πρέπει να κάτσει, και ότι ζήτησε από κάποιον κύριο να κάτσει στη δίπλα θέση που είχε κενή και δεν την άφηνε.

Ο κύριος καθότανε σε μια διπλή θέση και η μία ήταν κενή. Ούτε απαρχάιντ, ούτε τέτοια. Δηλαδή αν ήταν ρατσιστικό και φασιστικό το θέμα και αυτά, εμείς το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί» ανέφερε ο οδηγός.

«Πήγε κάποιος με το ζόρι και κάθισε δίπλα του επίτηδες και του είπε ότι δεν μπορεί να μας δώσει κουμάντο εδώ πέρα τι θα κάνουμε, και του είπα εγώ “σήκω να κάτσει η κυρία”. Έχει γίνει με εγκύους, έχει γίνει με ανθρώπους που είναι… Εδώ μιλάμε για έλλειψη σεβασμού, εδώ μιλάμε για σεβασμό. Θα έπρεπε να πει “ναι να σηκωθώ να κάτσετε εσείς, γιατί εσείς έχετε πρόβλημα”. Δεν γίνεται δηλαδή να κάθεται ο 35χρονος και να μένει η 70χρονη όρθια».

«Καλώς ή κακώς εγώ έχω την ευθύνη και του λεωφορείου και των επιβατών. Δεν την έχει κάποιος άλλος. Δηλαδή αν η κυρία αυτή που είχε πρόβλημα με τη μέση και μου’ κανε τη δύο φορές τη σύσταση ότι δεν μπορεί να κάτσει αν γινόταν κάτι και πάταγα εγώ ένα φρένο και χτύπαγε, εγώ θα ήμουν υπεύθυνος» επισημαίνει.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ πραγματοποιεί έρευνα για το περιστατικό και αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον οδηγό, ο οποίος επιμένει ότι έκανε το καθήκον του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.