Παγίδα θανάτου η οποία θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή σε οποιονδήποτε πολίτη είχε στήσει κυνηγός σε περιοχή κοντά στα Γιάννενα. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, σε μικρή απόσταση από πέντε συρμάτινες θηλιές παγίδευσης αγριόχοιρων, εντοπίστηκε κυνηγετικό όπλο, καλυμμένο από μια πλαστική σακούλα απορριμμάτων και από κλαδιά, η σκανδάλη του οποίου ήταν δεμένη με πετονιά και συνδεδεμένη με τις θηλιές, έτσι ώστε η καραμπίνα να βρίσκεται σε φάση εκπυρσοκρότησης.

Την παγίδα εντόπισαν οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια περιπολίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο, στη θέση «Μακρυχώραφα» της Τοπικής Κοινότητας Λάβδανης του Δήμου Πωγωνίου στα Ιωάννινα.

Κινούμενοι πολύ προσεκτικά οι Θηροφύλακες έκοψαν την πετονιά και απελευθέρωσαν σκανδάλη και όπλο, το οποίο αποδείχτηκε ότι στη θαλάμη του είχε φυσίγγιο για κυνήγι τριχωτών θηραμάτων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η αφαίρεση των συρμάτινων παγίδων και η καταστροφή τους.

«Είχε ρίξει καλαμπόκι γύρω από τις παγίδες προκειμένου να προσελκύσει το θήραμά του, ωστόσο θύμα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Ένας ανυποψίαστος μανιταρόφιλος, κάποιος που μαζεύει σπαράγγια ή ακόμα και ένας απλός περιπατητής.Ήταν πραγματικά ένα σοκαριστικό περιστατικό, το οποίο έχω να συναντήσω πάνω από δεκαπέντε χρόνια» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, Νίκος Παπαγρηγορίου.

Ο κάτοχος του όπλου ταυτοποιήθηκε και ομολόγησε

Το όπλο μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, όπου και ξεκίνησε η προσπάθεια ταυτοποίησης του κατόχου και η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Ο κάτοχος βρέθηκε, ομολόγησε ότι το όπλο είναι δικό του και πλέον έχουν κινηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δίωξή του.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, θα γίνει μήνυση και από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ενώ και η αστυνομία έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα με βάση τον νόμο περί ευθύνης όπλων.

Οι φωτογραφίες είναι από το GRTimes.gr.