Σκηνικό έντασης σημειώθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Μετά από αναφορές για συνωστισμό στην πλατεία, αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

​Τότε, κάτοικοι αντέδρασαν με τους νεότερους εξ αυτών, περίπου ομάδα 30 ατόμων, να επιτίθεται στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ πετώντας τους πέτρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές.

Αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες όπου έδειχναν αστυνομικούς να χτυπούν με γκλομπ πολίτη που φώναζε χαρακτηριστικά: «πονάω».

Δείτε το βίντεο

Αστυνομοκρατία, βίαιες προσαγωγές και πρόστιμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα, η αστυνομοκρατία μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καταγγέλλεται ότι τραμπούκισαν πολίτες στην πλατεία, με πλήθος βίντεο να αποτυπώνουν το ξύλο των αρχών σε προσαχθέντα, αλλά και την ένταση που επικράτησε από την αστυνομική παρουσία. https://thepressproject.gr/astynomokratia-prosagoges-kai-prostima-sti-nea-smyrni/

Posted by The Press Project on Sunday, March 7, 2021

Τη συμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων με ομάδα νεαρών κατά τη διάρκεια ελέγχων τήρησης των μέτρων σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.  Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».