Στην παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ένα αγοράκι 4,5 ετών απο την Γαύδο, που κατάπιε αιχμηρό αντικείμενο, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκα.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στη Γαύδο και μετά απο ενέργειες του Δήμου Γαύδου, το παιδάκι – που είναι κάτοικος της Γαύδου – μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το ακριτικό νησί στο λιμάνι των Σφακίων με το φουσκωτό ιατρικό σκάφος του Δήμου Σφακίων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr η αντιδήμαρχος και νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Γαύδου κα Ευαγγελία Καλλίνικου, οι ενέργειες έγιναν άμεσα και το παιδάκι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου όμως επειδή δεν υπάρχει ο παιδοχειρούργος – ο οποίος αποσπάστηκε με εντολή της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο – οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Το αγοράκι εισήχθη τελικά στην παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, με την κατάσταση της υγείας του να είναι υπό έλεγχο, καθώς το αιχμηρό αντικείμενο που κατάπιε, δεν έχει βλάψει κάποιο ζωτικό του όργανο.

Οι γιατροί της παιδοχειρουργικής κλινικής, με συχνές ακτινογραφίες παρακολουθούν την πορεία του αιχμηρού αντικειμένου και όλοι ελπίζουν να βγει δια της φυσιολογικής οδού, προκειμένου να μην χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.