Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, με την εκλογική διαδικασία να ξεκινάει στις 8 το πρωί και να τελειώνει στις 8 το βράδυ.

Οι φοιτητικές παρατάξεις, πάντως, βλέπουν την αποχή να είναι φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής των εκλογών καθώς οι φοιτητές δεν φαίνεται να θέλουν να δώσουν το μήνυμά τους πριν τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου.

Στις περσιν΄ςε εκλογές συμμετείχαν περίπου 100.000 φοιτητές, αριθμός που αγγίζει το 50% του συνόλου των ενεργών, και φέτος το κλίμα δεν φαίνεται να αλλάζει. Ενδεικτικό είναι ότι οι γνωστές εικόνες κατά το παρελθόν, με τα στημένα τραπεζάκια, τις αφίσες και την μουσική στους διαδρόμους των σχολών και τμημάτων, που θύμιζαν γιορτή συνάθροισης και ζύμωσης των φοιτητών, φέτος είναι σχεδόν ανύπαρκτες, με το κλίμα να θερμαίνεται κάπως τις τελευταίες ημέρες.

Οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν φέτος τις ψήφους των φοιτητών δεν διαφέρουν σε πολύ από πέρυσι: Πέρα από τις κατά τόπους ανεξάρτητες πρωτοβουλίες σε τμήματα, ισχυρή παρουσία έχει η ΔΑΠ (στηρίζεται από τη ΝΔ), η ΠΑΣΠ – αν και με μικροδιασπάσεις- (από το ΠΑΣΟΚ), η ΠΚΣ (από το ΚΚΕ), τα ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εξωκοινοβουλευτική αριστερά) και η ΑΡΕΝ (από το ΣΥΡΙΖΑ).