Νεφώσεις και πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα. Περιορισμένη γενικά ορατότητα.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τοπικές βροχές εκδηλωθούν σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και ενδεχομένως πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Η ορατότητα θα είναι γενικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στην Ήπειρο από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 32. αλλά στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.