Καιρός: Έρχεται ο «Ιανός», η πρώτη κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου

Φέρνει βροχές και καταιγίδες και ανέμους που θα φτάσουν σε επίπεδα θύελλας- Δείτε τους χάρτες


ΕΛΛΑΔΑ
10:29
16/09/2020
Καιρός: Έρχεται ο «Ιανός», η πρώτη κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου
5
loading

Η κακοκαιρία «Ιανός», η πρώτη του φετινού φθινοπώρου, αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από αύριο Πέμπτη.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Πώς τον ονόμασαν;

  Ιανό; Και γιατί, περικαλώ: Το ξέρει ο Ιανός αυτό; (ο αρχαίος Ιανός).

 2. avatar Χαλκιδέος

  \"Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο \"Ιανός\" θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας\" - Αν εξελιχθεί σε κυκλώνα, προτείνω να τον πουμε \"Ζορμπάς ΙΙ\"!

  1. avatar Καλύτερα.

   Σωστόοος!

 3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Ατυχης ονομασια !
  (Γ)-ιαν(ης)(ρι)ος τον Σ-επτ(α)εμβριον ?

 4. avatar Σπκ

  Καλως τους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει