Το ποσό που θα εισπράττεται υπέρ του Ελληνικού δημοσίου μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθορίστηκε στο 5% επί του καθαρού ναύλου ανά επιβάτη στα υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο και με την οποία καθορίζονται και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες των τελών λειτουργίας υδατοδρομίων σε όλη την επικράτεια.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, το τέλος λειτουργίας των επιβατών που προσθαλασσώνονται σε ή αποθαλασσώνονται από υδατοδρόμιο θα εισπράττεται με ευθύνη αυτών που εκδίδουν εισιτήρια.

Από την επιβολή του τέλους απαλλάσσονται παιδιά έως πέντε ετών, ασθενείς και συνοδοί τους, καθώς και επιβάτες υδροπλάνου που προσθαλασσώνεται λόγω έκτακτης ανάγκης.

Τα τρία υπουργεία, τονίζεται, υπηρετώντας τον στόχο διαμόρφωσης αναπτυξιακού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ανάπτυξη υδατοδρομίων στη χώρα.

Η συγκοινωνιακή θαλάσσια διασύνδεση των απομακρυσμένων νησιών, η ευκαιρία ανάπτυξης σε κεντρικά λιμάνια της χώρας αλλά και σε παραμεθόριες περιοχές και η τουριστική αναβάθμιση θα ευνοηθούν από τη χρήση υδροπλάνων σε όλη τη χώρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.