Από την 1η Ιανουαρίου 2014, ο Ευρωπαϊκός Όμιλος expert επέστρεψε στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο της τροχιάς ανάπτυξής του σε όλη την Ευρώπη. «Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε εκ νέου την Ελλάδα στον Όμιλό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της expert κ. Dieter Mathys, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Η νέα οργάνωση expert στην Ελλάδα αποτελεί επιχειρηματική πρωτοβουλία δέκα πρώην ιδιοκτητών καταστημάτων expert, οι οποίοι έχοντας σήμερα ενώσει τις δυνάμεις τους ίδρυσαν την Εμποροβιομηχανική Α.Ε.Β.Ε. Η νέα εταιρία ενσωματώθηκε στον Όμιλο expert στις αρχές της χρονιάς ως αντιπρόσωπος επίσημης δικαιόχρησης (licensing partner) για την Ελλάδα. Σε πρώτη φάση, λειτουργούν στην ελληνική αγορά 14 καταστήματα expert.

«Η Εμποροβιομηχανική Α.Ε.Β.Ε. εναρμονίζεται απόλυτα με τη στρατηγική του διεθνούς Ομίλου expert και την εστίασή μας στην εξειδικευμένη συμβουλευτική και άριστη εξυπηρέτηση στο σημείο πώλησης. Τα καταστήματα που συνθέτουν αυτήν τη στιγμή το δίκτυό μας στην Ελλάδα, είναι στο σύνολό τους κερδοφόρες και, υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη φέρουν το λογότυπο της expert. Η επανεμφάνιση της expert πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η ελληνική αγορά δείχνει σημάδια σταθεροποίησης», όπως εξήγησε ο κ. Dieter Mathys.

Ο Όμιλος expert είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών. Έχει παρουσία σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περισσότερα από 3.500 καταστήματα.

«Είμαστε ευτυχείς που επιστρέφουμε στους κόλπους της οικογένεια της expert και υπερήφανοι που μας παραχωρήθηκε το δικαίωμα χρήσης του σήματος και της επωνυμίας της τόσο γνωστής και δημοφιλής μάρκας expert για την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Γραμμένος, Πρόεδρος της Εμποροβιομηχανικής Α.Ε.Β.Ε. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προσελκύσουμε και άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου expert. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη».

Τη Συνέντευξη Τύπου ακολούθησε εταιρική παρουσίαση, την οποία οργάνωσε η Εμποροβιομηχανική Α.Ε.Β.Ε για την ενημέρωση προμηθευτών και συνεργατών.


(από αριστερά) Ελένη Βαρτζή – Αντιπρόεδρος Εμποροβιομηχανικής ΑΕΒΕ, Κώστας Γραμμένος – Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικής ΑΕΒΕ, Deter Mathys – Managing Director Expert International, Γιάννης Κοκκαλιάρης – Consumer Manager Expert International.