Κατάληψη στο ΙΚΑ Ξάνθης

Δεν παραδίδουν τα κλειδιά γιατροί και εργαζόμενοι


ΕΛΛΑΔΑ
12:34
17/02/2014
Κατάληψη στο ΙΚΑ Ξάνθης
1
loading

Σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη, πρώην ΙΚΑ, προχώρησαν από τις 7.00 σήμερα το πρωί εργαζόμενοι και ιατρικό προσωπικό αντιδρώντας στον «ξαφνικό θάνατο» των Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας.

Όπως είναι γνωστό, μόλις το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης κατέφτασαν τα «ραβασάκια» στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη, ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, σύμφωνα με τα οποία έπρεπε να παραδώσουν όλη την υλικοτεχνική υποστήριξη του ΕΟΠΥΥ και να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι… νεοτέρας.

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του πρώην ΙΚΑ εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους στην εξέλιξη αυτή, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, δυνάμεις από τον χώρο της Αριστεράς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ξάνθης, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την πόλη αλλά και απλοί πολίτες.

Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν πανό στην είσοδο του ΙΚΑ, προχωρώντας στην κατάληψη του κτηρίου, ενώ κρατώντας σημαίες μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες που προσέρχονταν για να εξυπηρετηθούν.

Πηγή: thrakitoday.com

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nikoskai

    Σε όλοι την Ευρώπη ο κάθε γιατρός έχει το ιδιωτικό του ιατρό και επιλέγει με ποια ασφαλιστικά ταμία θα συνεργαστεί . Δεν υπάρχει αυτό το αλαλούμ του δημοσίου .
    Απεργώ ως γιατρός του δημοσίου αλλά έλα το απόγευμα στο ιδιωτικό να σου πάρω και δέκα € το λιγότερο για μια συταγωγράφησει . Και επιπλέον η πλειοψηφία τον ταμείων είναι ιδιωτικά και θεωρείσαι ασφαλισμένος από την πρώτη μέρα και ώρα που πας για δαυλιά και όχι μετά από 50 μέρες . .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει