Συμβολικός αποκλεισμός του «Ευκλείδη»

Καθηγητές μέσης εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας


ΕΛΛΑΔΑ
16:15
27/01/2014
Συμβολικός αποκλεισμός του «Ευκλείδη»
loading

Συμβολικό αποκλεισμό του «Ευκλείδη» πραγματοποιούν από το πρωί καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή του μέτρου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από τη Βέροια, τη Λάρισα και άλλους νομούς. Έξω από το κτήριο, στο πεζοδρόμιο μπροστά στον «Ευκλείδη», οι διαδηλωτές με πανό και παίζοντας μουσική εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το εφαρμοζόμενο μέτρο. Όπως υποστήριξαν, «οδηγεί τους μαθητές από τη δωρεάν δημόσια τεχνική εκπαίδευση, στην ιδιωτική», προσθέτοντας ότι «μέχρι σήμερα έχουν χαθεί πολλές ώρες διδασκαλίας σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» σε ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ.

Το πρωί, στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μαθητές.
Οι διαδηλωτές έκλεισαν το δρόμο μπροστά στον «Ευκλείδη» για ένα τέταρτο, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, με πρώτο σταθμό το κτήριο της ΕΤ-3, η οποία θα καταλήξει έξω από ιδιωτικό ΙΕΚ, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει