Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά, νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, βελτιωμένος καιρός στα υπόλοιπα τμήματα, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο, θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές στην Πελοπόννησο περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και μετά το απόγευμα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και την Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς), 14 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,  θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.