Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Μουριών Κιλκίς προκάλεσε η επαναλειτουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το ξενοδοχείο «Θεά Δήμητρα’» που βρίσκεται κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών αποκλείοντας την είσοδο σ αυτό των περίπου 280 μεταναστών (οι περισσότεροι Αφγανοί), που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή με λεωφορεία.

Η συγκεκριμένη δομή είχε κλείσει αρχές Μαρτίου και οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν προχθές την επαναλειτουργία της με την ταυτόχρονη δέσμευση από πλευράς υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι αυτή θα θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το βράδυ οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν και οι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο. Στη σημερινή του δια περιφοράς συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κιλκίς εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης των μεταναστών, στο οποίο γίνεται λόγος για «αιφνιδιαστική κυβερνητική ενέργεια». Όπως έγινε γνωστό η δομή στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.