Πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα και άστατο γενικά καιρό με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο και νεφώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένουμε σήμερα.

Στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της Ηπείρου θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 2 έως 16 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 6 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως και 18 και τοπικά έως και 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα δυτικά με ένταση έως 6 μποφόρ, ενώ τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι δυτικοί – νοτιοδυτικοί 4 έως 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά τμήματα 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.