Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένουμε σήμερα. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νότιους ανέμους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Η κακοκαιρία, με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς νοτιάδες, θα συνεχιστεί έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 6 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 10 έως 21 στη δυτική και νότια Ελλάδα, 6 έως 19 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νότια – νοτιοανατολικά με ένταση από 6 έως 7 και τοπικά στα βόρεια μετά το μεσημέρι έως και 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα είναι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα νότια σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.