Άστατος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα, με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη και στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα, ενώ σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 10 έως 27 στη βόρεια Ελλάδα, 13 έως 25 στη δυτική και νότια Ελλάδα, 11 έως 26 στο βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 31 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς έως 7 μποφόρ στα κεντρικά και τα νότια τμήματα και σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ στα βόρεια τμήματα.

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.