Στον απόηχο της ελληνοτουρκικής κρίσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός των επομένων ημερών οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του ποιοι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων θα αποστρατευθούν και ποιοι θα παραμείνουν, αν παραμείνουν, στη θέση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός που αναμένεται να αποστρατευτεί είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης που βρίσκεται περίπου τρία χρόνια στη συγκεκριμένη θέση, σε αντίθεση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχο Γεώργιο Μηλιούμη και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά που ανέλαβαν καθήκοντα πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου του 2019.

Παρ’ όλα αυτά και ο επικεφαλής του ΓΕΑ ενδέχεται να αντικατασταθεί είτε αποστρατευόμενος, είτε αναβαθμιζόμενος σε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα ο πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.