Σποραδικές βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες αναμένουμε σήμερα στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ τις απογευματινές ώρες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 32 και τοπικά 34 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 16 έως 29 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 29 και τοπικά 32 στη δυτική και νότια Ελλάδα, 19 έως 31 στο βόρειο Αιγαίο και από 18 έως 34 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα δυτικά, 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ ισχυρό δυτικό ρεύμα θα επικρατεί και στον Κορινθιακό, με ένταση έως 6 και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι έως και 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι κυρίως νότιοι – νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς – βορειοδυτικούς έως και 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τα δυτικά 4 με 5 μποφόρ.

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.