Με τη μέθοδο της δημοπρασίας πωλείται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, ένα ελληνικό νησί, το Σπαλαθρονήσι, που βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο Κόλπο, μεταξύ Πόρτο Καρρά και Πόρτο Κουφό με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ και με τη διαδικασία να έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο.

Ο συνιδιοκτήτης του νησιού μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» και εξήγησε τους λόγους που το βγάζει στο «σφυρί».
Ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης ανέφερε ότι πουλάει το νησί του για 10 εκατ. ευρώ και έχει πάρει ένα χαρτί από το 1939 που αναφέρει ότι του παραχωρείται έκταση 22 στρεμμάτων.

«Υπάρχει ενδιαφέρον και από Έλληνες και από Ιταλούς και από Ισραηλίτες και από Ρώσους», είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας όμως ότι επειδή θεωρείται περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, επιτρέπεται μόνο 10% δόμηση. Ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι πέρυσι πλήρωσαν ένα αρκετά σημαντικό ποσό σε φόρους και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που θέλησε να το δώσει.

«Υπάρχει μία διαδικασία ελέγχου από έξι υπουργεία. Αυτός που θέλει να αγοράσει δεν πρέπει να είναι ούτε από offshore εταιρείες ούτε από ξέπλυμα μαύρου χρήματος», συμπλήρωσε και τόνισε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά το νησί του από τον αγοραστή του.