«Εξετάζω το ενδεχόμενο να κάνω μήνυση. Άλλο βουλευτής και άλλο τραμπούκος. Πρέπει να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας» είπε, μιλώντας στον alpha 9,89 ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για την επίθεση που πήγε να δεχτεί από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

Ο κ. Καμίνης από χθες είχε προαναγγείλει ότι δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το συσσίτιο που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα. Έτσι, σήμερα, η τροφοδοσία εμποδίστηκε από την Αστυνομία με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος επί της οδού Δηλιγιάννη, στο σταθμό Λαρίσης.

Ο κ. Καμίνης βρισκόταν όμως λίγα μέτρα παρακάτω, στο κέντρο αλληλεγγύης του δήμου προκειμένου να μοιράσει δώρα. Στη θέα του κ. Καμίνη, περίπου 40 άτομα από τη Χρυσή Αυγή, κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο του δήμου, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου, όπου επιτέθηκε λεκτικά στον δήμαρχο Αθηναίων. Στη συνέχεια, ο βουλευτής αποχώρησε.

Ο κ. Καμίνης σχολιάσε το συμβάν και στο ραδιόφωνο του Βήματος