Ο 15χρονος Μανώλης από την Πάτρα που χειρουργήθηκε με επιτυχία στον εγκέφαλο, σε νοσοκομείο του Ανόβερο της Γερμανίας, έγινε παράδειγμα ελπίδας και δύναμης.

Ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου έχει επιστρέψει ήδη στο σπίτι του στην Πάτρα και χθες μάλιστα έκανε και τον πρώτο του σύντομο περίπατο, στην πλατεία της γειτονιάς του, μαζί με έναν φίλο του. Ο Μανώλης θα ακολουθήσει αγωγή φυσικοθεραπείας η οποία είναι απαραίτητη μετά από ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο.

Την ίδια ώρα η οικογένειά του ευχαριστεί με επιστολή της όλους όσοι τη στήριξαν οικονομικά και ηθικά σε αυτό τον αγώνα.

Ακολουθεί μέρος της επιστολής της οικογένειάς του

«Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τις θερμές ευχαριστίες μας για την αμέριστη ηθική και οικονομική συμπαράσταση στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το παιδί μας.

Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά για τη διάθεση του κυβερνητικού αεροσκάφους το οποίο διέθετε τις ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης που απαιτούσε το πρόβλημα υγείας του παιδιού μας.

το προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας του αεροσκάφους που ανέλαβε την αεροδιακομιδή, το προσωπικό του κρατικού αερολιμένα Άραξου, την Πολιτεία, το υπουργειο Υγείας, διάφορους φορείς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό του ΕΚΑΒ που συνόδεψε το παιδί με ασφάλεια.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, τον ιατρό Βασίλη Παναγιωτόπουλο που υπήρξε φύλακας άγγελος του παιδιού μας, μας στήριξε όταν όλα έδειχναν ότι ήταν εναντίον μας, μας έδωσε κουράγιο, μας άνοιξε το δρόμο προς τη σωτηρία του παιδιού μας, τον ιατρό, κ. Μπερταλάνφι του νοσοκομείου ινι στο Αννόβερο της Γερμανίας, τους νευροχειρουργούς του νοσοκομείου Ρίου Πατρών.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου τον κοινωνικό λειτουργό του νοσοκομείου κ. Μεντή.

Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Ρίου Πατρών, τον ιερέα του νοσοκομείου πατέρα Χαρίτωνα, τον μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο, ο οποίος επισκέφθηκε, ευλόγησε και ενθάρρυνε το παιδί και εμάς τους ίδιους, και γενικότερα την εκκλησιαστική κοινότητα για την συμπαράσταση τους και το ενδιαφέρον τους.

Πηγή: thebest.gr