Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη διεθνώς.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε σπηλιά σε περιοχή του δήμου Πλατανιά, στα Χανιά και σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα ασφυξίας.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ήδη μιλήσει με δύο ανθρώπους που είδαν την άτυχη 60χρονη λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, πρόκειται για έναν 85χρονο αγρότη και έναν ηλικιωμένο ψαρά που κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι είδαν την 59χρονη γυναίκα στο χωριό Αφράτα, που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 3 μιλίων από το μέρος που διέμενε.

«Την είδα και την αναγνώρισα στη συνέχεια από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα όπως ακριβώς ήταν τα ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και ένα εκκλησάκι στο δρόμο έξω από το χωριό. Περπατούσα και πέρασε δίπλα μου. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη» δήλωσε ο 85χρονος στη βρετανική εφημερίδα.

Όπως όλα δείχνουν, η άτυχη βιολόγος είχε έναν μαρτυρικό θάνατο, αφού σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός, μετά από απόφραξη στόματος και μύτης από τον ή τους δράστες και δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο σεξουαλικού εγκλήματος.

Πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή, προσπαθώντας παράλληλα να αποσπάσει βιολογικό υλικό του ή των δραστών, που κατά πάσα πιθανότητα βρέθηκε στα νύχια της.