«Έντονη η ανησυχία σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα για τη χρήση βίας κατά της ΓΣΕΕ»

Κοινό δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας


ΕΛΛΑΔΑ
16:49
18/04/2019
«Έντονη η ανησυχία σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα για τη χρήση βίας κατά της ΓΣΕΕ»
5
loading

«Την έντονη ανησυχία τους για τη χρήση βίας από στελέχη του ΠΑΜΕ, που οδήγησε στη ματαίωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ», εκφράζουν τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος -μεταξύ άλλων- για «απαράδεκτες πρακτικές που οδήγησαν σε σοβαρή παραβίαση της συνδικαλιστικής ελευθερίας», καθώς και «ανάθεμα για τις ίδιες τις αρχές του συνδικαλισμού»

Το κοινό δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας:

«Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ΔΣΣ) εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την εκστρατεία βίας κατά της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) που διαπράττεται από μια μειοψηφούσα Σταλινική φράξια, η οποία προσπαθεί να παρεμποδίσει το έργο της ΓΣΕΕ.

Μια σειρά επιθέσεων κατά της ΓΣΕΕ και ορισμένων δομών της είχαν σαν αποκορύφωμα την εισβολή περίπου 200 τραμπούκων τα ξημερώματα της Πέμπτης, 4 Απριλίου (03.00 πμ) σε ξενοδοχείο στη Ρόδο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι σύνεδροι της ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή τους στις εργασίες και τις εκλογικές διαδικασίες του 37ου Συνεδρίου της.

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν τη ματαίωση για δεύτερη φορά του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αφού η πρώτη προσπάθεια διεξαγωγής του στις 15 Μαρτίου στην Καλαμάτα παρεμποδίστηκε και πάλι από τη μειοψηφούσα ομάδα, το ΠΑΜΕ.

Η ΔΣΣ και η ΣΕΣ καταδικάζουν όλες τις βίαιες επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, οι οποίες αποτελούν σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καθώς και ανάθεμα για τις ίδιες τις αρχές του συνδικαλισμού.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει την πλήρη ελευθερία στη λειτουργία των συνδικάτων απαλλαγμένη από άσκηση σωματικής βίας και απειλές με ανάληψη των ευθυνών της για κατοχύρωση της δημόσιας ασφάλειας.

Οι πράξεις της μειοψηφούσας φράξιας είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει η ΓΣΕΕ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της και απαιτούν το διορισμό διοίκησης για την οργάνωση. Η διοίκηση αυτή πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατική εντολή της εκλεγμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ και να διασφαλίσει πως η οργάνωση θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανόμενης της διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ελ κορασον

  Ξεπούλημενα ευρωπαϊκά κορμαδια που στηρίζουν τους ντόπιους συνεργάτες τους Παναγόπουλους κιουτσουκιδες καραγεωργοπουλους και ΣΙΑ

 2. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Με μια προκλητική, εμετική ανακοίνωση, αντιγραφή του κειμένου του αρχηγού της φασιστικής Χρυσής Αυγής, οι ETUC - ITUC επιτίθενται στους αγωνιστές συνδικαλιστές της Ελλάδας που κινητοποιούνται τόσα χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, αποκαλώντας τους "κακοποιούς"!!!

  Σε κοινή τους ανακοίνωση η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC), τα όργανα των πολυεθνικών, των ΝΑΤΟ - ΕΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, αποκαλούν τους δεκάδες αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τους προέδρους Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων της Ελλάδας "εγκληματίες" και αποκαλούν την είσοδο των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του Συνεδρίου "εισβολή"!!!

  Για αυτούς η Δημοκρατία προφανώς υλοποιείται με τον αποκλεισμό όσων διαφωνούν μαζί τους! Η Δημοκρατία τους είναι αυτή που χρησιμοποιεί ένοπλους μπράβους και στηρίζεται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία τους είναι Συνέδρια Συνδικάτων με εργοδότες, δυνάμεις καταστολής, την Ασφάλεια, αλλά χωρίς εργάτες!!!
  ....

 3. avatar Κοκο

  Ποια ΓΕΣΕΕ;
  για τους έμμισθους εργατοπατέρες μιλάμε εύχρηστες μαριονέτες με το αζημίωτο στα χερια της κρατικοδίαιτης ελίτ.

 4. avatar Συνδικάτα εργατών,όχι των εργοδοτών

  Αυτά τα ευρωπαϊκά και διεθνή "συνδικάτα" που έβγαλαν ανακοίνωση είναι εργοδοτικά και πουλημένα στο Κεφάλαιο,όπως και η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων είναι κατ'όνομα συνδικαλιστική,αφού έχει δημιουργηθεί από την ΕΕ, αντίστοιχα η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC) είναι συνέχεια της ψυχροπολεμικής ICFTU που είχε δημιουργηθεί από την CIA και ο ρόλος της ήταν η προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Ήταν η οργάνωση που συνεργαζόταν με τη χουντική ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα των λευκών ρατσιστών στο απαρτχάιντ και άλλα πολλά. Δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζόμενους του κόσμου,είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας

 5. avatar Αριστεροι εργατοπατέρες εναντίον αριστερών εργατοπατέρων

  Αριστεροι εργατοπατέρες εναντίον αριστερών εργατοπατέρων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει