Σε συμβολική κατάληψη της εφορίας Μοιρών προχωρούν σήμερα πολίτες από το δήμο Φαιστού αλλά και από το δήμο Γόρτυνας διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των ΔΟΥ Μοιρών και Τυμπακίου.

Πρόκειται για μία διαδημοτική κίνηση προκειμένου να αναδειχθεί η αγανάκτηση και ο προβληματισμός των τοπικών κοινωνιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς που βλέπει τους τελευταίους μήνες να κλείνουν η μία μετά την άλλη οι υπηρεσίες που κάλυπταν τις ανάγκες του κόσμου, αναφέρει το prismanews.gr.

Oι φορείς του κάμπου συγκεντρώνονται έξω από την εφορία Μοιρών για να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο υπουργείο Οικονομικών που θέλει μεν να εισπράττει από τον Έλληνα πολίτη, ενώ παράλληλα θέλει να τον βάζει και στη διαδικασία – στην περίπτωση της Μεσαράς – να διανύει ακόμα και 50, 60 και 70 χιλιόμετρα – προκειμένου να πάει στο Ηράκλειο για να καταθέσει τον ιδρώτα και τον κόπο του στο κράτος.

Η Μεσαρά εκτός από 50.000 δημότες έχει και αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις που χρειάζονται άμεση και καθημερινή εξυπηρέτηση η οποία πλέον θα είναι δύσκολη υπόθεση. Οι δήμαρχοι Γόρτυνας και Φαιστού έστειλαν και σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, ενώ από κοινού προχωρούν και στη σημερινή κινητοποίηση.