«Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης θα συνεργαστούν για να μπει τέλος στην υποβάθμιση πολλών περιοχών της Αττικής – Προτεραιότητα μας η ασφάλεια, και η ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της περιοχής», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψη του στα Σεπόλια, στον Κολωνό και στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Φιλόπτωχο ίδρυμα της Εκκλησίας του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια και του Αγίου Αιμιλιανού, το αστυνομικό τμήμα Κολωνού, τις Εκκλησίες Αγ. Γεωργίου και Αγ. Κωνσταντίνου, τη «Λέσχη Φιλίας» του δήμου Αθηναίων και το λόφο Σκουζέ. Επίσης, το αρχαιολογικό πάρκο, τις παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τα εμπορικά καταστήματα, όπου ενημερώθηκε από τους πολίτες για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί στο αρχαιολογικό πάρκο, ενώ «θα μπορούσε να είναι πραγματικό πολιτιστικό κόσμημα και πόλος τουριστικής προσέλευσης», όπως σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και ένα αναπτυξιακό σχέδιο, θα μπορούσε να αποτελέσει η περιοχή «πόλο έλξης για τους μελετητές και τους ανθρώπους της φιλοσοφίας».

Κάτοικοι και φορείς πρότειναν τον ανασχεδιασμό του Πάρκου, με τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και με πεζοδρομήσεις μέσω των οποίων θα μπορούν να συνδέονται το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, με το λόφο του Ιππείου Κολωνού.

Ο Γ. Πατούλης χαρακτήρισε «αναγκαία τη δημιουργία αθλητικών υποδομών και τη υποστήριξη του μαζικού αθλητισμού» στη συνάντηση του με εκπροσώπους αθλητικών και τοπικών φορέων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στις συναντήσεις με τους ιερείς και τους εθελοντές των φιλόπτωχων ιδρυμάτων, εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μέσα από προγράμματα και συγκεκριμένες δομές που έχουν στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Στο αστυνομικό τμήμα αφού ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, διαπίστωσε «τον άνισο αγώνα απέναντι στη εγκληματικότητα» που δίνουν καθημερινά οι αστυνομικοί χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία.

«Η ασφάλεια των πολιτών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ημίμετρα. Χωρίς αποτελεσματική αστυνόμευση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε κανένα επίπεδο» σημείωσε επιγραμματικά.