«Πράσινο φως» για τα έργα στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Οι διατάξεις που υπερψηφίστηκαν σε σχέδιο νόμου του ΥΠΠΟΑ


ΕΛΛΑΔΑ
12:36
07/03/2019
«Πράσινο φως» για τα έργα στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
6
loading

Διάταξη για την ενίσχυση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Ελευσίνα 2021», προκειμένου να προετοιμάσει μια επιτυχή διοργάνωση, «πράσινο φως» για την άμεση έναρξη του έργου αποκατάστασης των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και διασφάλιση χρηματοδότησης εγχώριων κινηματογραφικών παραγωγών με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δίνουν οι τρεις διατάξεις που υπερψηφίστηκαν στο σχέδιο νόμου του ΥΠΠΟΑ «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

Όπως ενημερώνει το υπουργείου Πολιτισμού σήμερα σε ανακοίνωσή του, με την πρώτη διάταξη φοροαπαλλάσσονται οι πολιτιστικές χορηγίες των ΑΕ που συστήνουν οι Δήμοι της χώρας για τη φιλοξενία του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Με τη δεύτερη ρύθμιση «δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των δύο τρίτων των συνιδιοκτητών του συγκροτήματος να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Οι προσφυγικές κατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα αποκατασταθούν σύμφωνα με τη μελέτη που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και θα στεγάσουν ξενώνες συνοδών ασθενών του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, κοινωνικές κατοικίες, τους 53 δικαιούχους ιδιοκτήτες που συνεχίζουν να κατοικούν εκεί και μουσειακή έκθεση μικρασιατικής μνήμης».

Με την τρίτη ρύθμιση το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου «θα μπορεί στο εξής να χρηματοδοτεί εγχώριες κινηματογραφικές παραγωγές με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με τη ρύθμιση αυτή, συμπληρωματικά προς τα αυτοματοποιημένα συστήματα cash και tax rebate που έχει ήδη θεσπίσει η κυβέρνηση, τα οποία αποσκοπούν κυρίως στην προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών επενδύσεων, προστίθεται και το ΠΔΕ στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον κινηματογράφο, αυτή τη φορά για την ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής και μάλιστα με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ο μεγάλος βαθμός ανεξαρτησίας από τηλεοπτικούς σταθμούς ή εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Drimonas

  Τοσα χρόνια μάς μιλάτε για τα προσφυγικά... το μόνο που σας νοιάζει είναι το οικόπεδο, πώς θα το αρπάξτε να το χαρίσετε στους κολιτους σας, η ΚΕΔ τα αγόρασε 60.000€ το διαμέρισμα, πήρε τα 180 διαμερίσματα περίπου, (δεν κατάφερε να τα αγοράσει όλα) με σκοπό να τα δώσει σε μεγαλοεργολάβους. Μέτα απο διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων δεν τα κατάφεραν να τα γκρεμίσουν. Και τα παράτησαν στην τύχη τους, και απο τοτε γίνεται χαμός καταλήφθηκαν απο καθε καρυδιάς καρύδι, και με όλον τον ειδον εμπορεύματα.. και άλλη τα πουλάνε και άλλη τα αγοράζουν και οτι άλλο προκύψει... ρεύμα παράνομες συνδέσεις, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Νερό το ίδιο, αν διαφωνείς μπορεί να σε σκοτώσουν... Αυτή που εχουν στη κατοχή τους διαμέρισμα?... Αυτή πληρώνουν ΕΝΦΙΑ... και δε συμμαζεύεται...

 2. avatar ΕςΙςΕΙΟΙΟ

  ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ......

 3. avatar Βοραξ

  Τι αποκατάσταση; Γκρέμισμα χρειάζεται...

 4. avatar Oyst

  Άντε ρε! Είναι το 3ο πράσινο φως. Σε 30-40 ακόμα θα γίνει δουλίτσα.

 5. avatar Ρεεεεεε…..

  ...ε ρε φαγοπότι που έχει να πέσει !!!!...

  1. avatar Εrricos Liappis

   Δεν αξίζει τον κόπο..Πεταμένα λεφτά και πολλές μίζες..Σάπια είναι εντελώς..Το καλύτερο είναι να γκρεμιστούν, να γίνει υπέροχο πάρκο με τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή, λόγω χιλιάδων ανθρώπων που πάνε στα δικαστήρια..Να βυθιστεί και η λεωφόρος, να πέσει το άθλιο γήπεδο και να γίνει ένα πολύ μεγάλο πάρκο-πλατεία 40 στρεμμάτων..Εμβληματικό έργο..Πράσινο, νερό και πάρκινγκ...Να γκρεμίσουν και το μπροστινό κτίριο του νοσοκομείου και να ανοίξει η περιοχή..Και 2 υπέροχα μαγαζιά-καφέ-εστιατόρια από τις δυο πλευρές, να απολαμβάνει την ομορφιά, την ησυχία και το πράσινο ο κόσμος..ή ας γκρεμίσουν τις δυο σειρές με τα 4 κτίρια προς την Αλεξάνδρας και ας κάνουν τα 4 πίσω ότι θέλουν...Αλλά θα είναι βλακεία αν τα ανακαινίσουν όλα και θα φύγουν δεκάδες εκατομμύρια τζάμπα..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει