Καθαρίστρια καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

«Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει»


ΕΛΛΑΔΑ
14:34
21/11/2018
Καθαρίστρια καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για πλαστό απολυτήριο δημοτικού
75
loading

Μία 53χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, οδηγήθηκε στις φυλακές Θηβών για πλαστογράφηση απολυτηρίου του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα η 53χρονη γυναίκα είχε παρουσιάσει πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, με σκοπό να εργαστεί στον Δήμο.

Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας της επέβαλε δεκαετή ποινή κάθειρξης, για την υπόθεση του πλαστού δικαιολογητικού με το οποίο ήταν διορισμένη στο δημόσιο για χρόνια, απόφαση που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από φορείς του Βόλου, όπως αναφέρει το taxydromos.gr.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει προ διετίας, όταν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η 53χρονη είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη, με την αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση να τη διατηρεί εκτός φυλακής. Στο Εφετείο ωστόσο κρίθηκε ένοχη μόνο για την απάτη, καθώς η πλαστογραφία έχει παραγραφεί, και της επιβλήθηκε η δεκαετής ποινή. Η γυναίκα καταδικάστηκε για την απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία.

«Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση» είχε τονίσει η 53χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της, «Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο και είπε πως ο διορισμός της πίστευε πως θα της έδινε μια λύση, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το eleftheria.gr, η 53χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό, το οποίο και πλαστογράφησε, γράφοντας πως είχε ολοκληρώσει και την Στ’ τάξη. Με αυτόν τον τρόπο πληρούσε τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η αρμόδια επιτροπή τη διόρισε και έκτοτε μέχρι να γίνει γνωστή η πράξη της, της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για τα οποία η υπεράσπιση τόνισε πως «τα εργάστηκε αυτά τα χρόνια» ενώ προστέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και σχετικές εκθέσεις.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει ότι η 53χρονη καθαρίστρια έχει παιδιά και σύζυγο με αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: «Γυναίκα με παιδιά και σύζυγο με αναπηρία 67%, πραγματική πρωταγωνίστρια της ζωής, δόθηκε βορά στους σφουγγοκωλάριους ενός συστήματος. Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ΄ το τραπέζι, καταδικάζουν το δικαίωμα στη δουλειά! Αυτοί που μας παίρνουν τα βιβλία, μας κατηγορούν που δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε ούτε το Δημοτικό γιατί έπρεπε να τραφεί η φαμελιά. Έστω και μια μέρα φυλάκιση σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της».

Σε δική του ανακοίνωση το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας αναφέρει: «Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει. Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

75
σχόλια
 1. avatar ΑΚΤΙΔΗΣ

  ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΟΜΙΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΩΜΗΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΗ ΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΧΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΑΠΑΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΦΥΛΑΚΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ Η ΝΥΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΗΛΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΛΟΙΠΩΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ

 2. avatar Δεν καταλαβαίνω τίποτε

  Σαν δεν ντρέπονται να καταδικάζουν μια γυναίκα που αναγκάσθηκε να πλαστογραφίσει σε δέκα χρόνια φυλάκιση! Τι κράτος δικαίου και αηδίες είν αυτές; Δεν έκανε πιά και κανένα εγκλημα; Χρειάζεται απολυτήριο Δημοτικού για να καθαρίσεις τουαλέτες; Ντροπή τους!!!

 3. avatar Aris neo

  Ντροπή τους! Κράτος δικαίου κατα του αδύναμου και ανυπεράσπιστου πολίτη ! Θεωρείτε μια δίκαιη αποφαση κατα την κρίση τους? Απορώ!

 4. avatar ΗΡΩ ΚΟΛΛΙΑ-ΜΕΜΟΥ

  στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης υπήρχε δήθεν γιατρός που μάλιστα χειρουργούσε κεφαλια και είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο ιατρικής ποτέ δεν μάθαμε αν τελικά καταδικάστηκε... Η ευθύνη της καθαρίστριας είναι μηδαμινή και πταίσμα μπροστά στην ευθύνη αυτών που παραλαμβάνουν τα χαρτιά της και δήθεν τα ελέγχουν αυτοί τιμωρήθηκαν;;; αν η καθαρίστρια έφαγε δέκα χρόνια φυλακή αυτοι έπρεπε να φάνε 50 χρόνια φυλακή... ας κάνουν πρώτα έλεγχο στα νοσοκομεία και τις κλινικές εκεί που παίζεται η ζωή των πολιτών και μετά και τελευταία στις καθαρίστριες σίγουρα τη γυναίκα κάποιοι την κάρφωσαν... μία ζωή γινόταν αυτό και εμείς που είχαμε δώσει εξετάσεις Πανελλήνιες το 1978 στην ΑΤΕ Bank διαμαρτυρηθήκαμε Γιατί μαζί μας στον ίδιο διαγωνισμό υπήρχαν και άνθρωποι που είχαν τελειώσει τότε το πανεπιστήμιο και ήδη είχαν τα πτυχία τους και αυτήν διαγωνίστηκαν με εμάς που ήμασταν τότε απλοι απόφοιτοι λυκείου ... όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα 23 Ιανουαρίου του 1979 μέσα στους επιτυχόντες ήταν και κάποιοι που την επόμενη μέρα της ορκωμοσίας μας στην τράπεζα καταθεσαν τα πτυχία τους και η τράπεζα τα αποδέχτηκε και φυσικά μιλάμε για αρκετά άτομα τότε είχαμε κάνει διαμαρτυρία κι ενστάσεις Και όμως δεν έγινε τίποτα... μήπως και αυτοί πρέπει να επιστρέψουν όσα χρήματα πήραν άδικα;;; ...

 5. avatar NEOS12

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ....

 6. avatar Καψώλας

  Εγώ πάλι βρίσκω υπερβολικό να ζητείται προσόν για καθαρίστρια το απολυτήριο Δημοτικού. Ένα ενδεικτικό τρίτης Δημοτικού είναι αρκετό. Οι γραμματικές απαιτήσεις για τη δουλειά της είναι μηδαμινές. Μια ανάγνωση και γραφή και μερικές απλές αριθμητικές πράξεις.

  1. avatar Ξεφυγες

   Ημουνα βιαστικός και ζητώ συγγνώμη για τα Ορθογραφικά "μαργαριτάρια". Γράφω πάλι το κείμενο.

   Δε σου ζήτησε κανείς να αναλάβεις ρόλο νομοθέτη και να ορίσεις τα απαιτούμενα προσόντα. Γιατί ο γιατρός πρέπει να ξέρει Γεωγραφία ή ο Μηχανικός Βιολογία; Όμως αν ο νόμος λέει αυτό (ακόμα και σαν κίνητρο για να τελειώσεις το Δημοτικό και να μη μείνεις αγράμματος) αλλού είναι το θέμα: Είναι σωστό να πλαστογραφείς και να παίρνεις τη θέση κάποιου που κουράστηκε για να αποκτήσει αυτό το προσόν; Αυτή είναι και η απάντηση στο επιχείρημα ότι "δεν έκανε κακό με το να πλαστογραφήσει για να ζήσει". Και δεν μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει αν αρχίσουν να εγείρονται τέτοια επιχειρήματα. π.χ. "Έκλεψα για να ζήσω".

  2. avatar Ξέφυγες

   Δε σου ζήτησε κανείς να αναλάβεις ρόλο νομοθέτη και να ορίσεις τα απαιτούμενα προσόντα. Γιατί ο γιατρός πρέπει να ξέρει Γεωγραφία ή ο Μηχανικός Βιολογία; Όμως αν ο νόμος λέει αυτό (ακόμα και σαν κίνητρο για τελειώσεις το Δημοτικό και να μη μείνεις αγράμματος) αλλού είναι το θέμα: Είναι σωστό να πλαστογραφείς και να παίρνεις τη θέση κάποιου που κουράστηκε για να αποκτήσει αυτό το προσόν; Αυτή είναι και η απάντησει στο επιχείρημα ότι "δεν έκανε κακό με το να πλαστογραφήσει για να ζήσει". Και δεν μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει αν αρχίσουν να εγείρονται τέτοια επιχειρήματα. π.χ. "Έκλεψα για να ζήσω".

 7. avatar Αδέκαστος ?

  Και ο κλέφτης για κάποιο λόγο μπαίνει και κλέβει!!!! Δεν θα πει ότι είναι και σωστό. Έκλεψε την δουλειά μιας άλλης ,με πλαστά δικαιολογιτικα και με τις ίδιες ανάγκες.

  1. avatar Ελληνοαμερικανος

   Εσυ είσαι σαΐνι ρε φίλε τι μυαλο,τι ποιότητα..

 8. avatar ΓΑΠ

  Ο νομος ειναι νομος δεν λεω. Αλλα αλλο ειναι να εισαι καστανας η καθαρηστρια και αλλο Τσοχαντζοπουλος η Κουφοντινας.

  1. avatar MAKΗΣ

   Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ..ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ Δ.ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΦΥΓΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ .ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΣΕΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ..ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ......ΑΡΕ ΕΙΙΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ..ΚΑΙ ΛΙΓΔΙΑΡΙΔΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

 9. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Λίγο ασφαλέστερη είναι σήμερα η κοινωνία του Βόλου, καθώς οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας η καθαρίστρια που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια φυλάκισης για τον πλαστό τίτλο απολυτηρίου Στ’Δημοτικού που είχε προσκομίσει το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου. Η γυναίκα ήταν απόφοιτος Ε’ δημοτικού και πάσχιζε να ζήσει την οικογένειά της, δεδομένου ότι ο σύζυγός της έχει αναπηρία. ..
  https://gkagkarin.blogspot.com/2018/11/10.html

 10. avatar Γιουχου!!!!!

  Πολλα τα δεκα χρονια δε λεω αλλα γιατι δεν πηγαινε σε σπιτια γεροντων οι σκαλες πολυκατοκιων και προτιμισε το βολεμα στο δημοσιο;;; σας παρακαλω μην τα ισοπεδονουμε ολα στερησε απο καποιον αλλο δυστυχισμενο ανθρωπο τη θεση περνοντας τον εαυτοτης για ποιο εξυπνο.

  1. avatar ΝΣ

   ΤΟ ΨΕΥΔΏΝΥΜΌ ΣΟΥ απολύτως ταιριαστό με το σχόλιό σου.

  2. avatar Giorgio44

   Εσυ παντως ισοπεδωσες την ελληνικη γλωσσα

   1. avatar Νικος χασαπης

    Αυτήν την έχουν ισοπεδώσει οι μπολσεβίκοι εδώ και 45 χρόνια.

  3. avatar Lxi

   Μην μας τρελλανεις βρε Γιουχου!! , γιατι καποιοι αλλοι μας στερησαν μεταξυ αλλων και τις μισες συνταξεις μας, με την λεηλασια που εκαναν επι τριαντα τουλαχιστον χρονια στην χωρα και στους Ελληνες ,που μονο απο τις τραπεζες μας αρπαξαν τα δυο κλεφτοκομματα πανω απο 500 εκατ. Ευρω και δεν ειδα καθολου να αγανακτεις και να ζητας δικαιοσυνη, αλλα για την καθαριστρια στον Βολο αγανακτεις. !! Πολυ επιλεκτική αγανακτηση εχεις αγαπητέ. !!

   1. avatar !!!

    δηλαδη εσυ δεν εισαι επιλεκτικος !?οταν μιλας για τα δυο κομματα ,
    για ρωτα στην κουμουνδουρου ποσα εχουν δανειστη απο ξενες και ελληνικες τραπεζες ,
    ειναι πολυ γνωστο εσυ και δεν το ξερης !?

 11. avatar Η αλλη οψη.

  Ο διατελεσας και υπουργος μεταφορων Μ. Λιαπης, αφου εβαλε πλαστες πινακιδες στο ακριβο του αυτοκινητο και εχοντας το και ανασφαλιστο, εξαπατωντας το δημοσιο, αντιμετωπισε μονο την... εξοντωτικη ποινη των 15.000€!! Ειχε δωσει κι ορκο ως υπουργος να προασπιζεται τη νομιμοτητα τρομαρα του!!

 12. avatar Τα’χουνε παίξει

  Έχω την εντύπωση ότι το δημόσιο όταν σε θέτει σε δόκιμη διετή περίοδο,σε ελέγχει και στην εργασία σου αλλά υποχρεούται να ελέγξει και τα πιστοποιητικά που έχεις καταθέσει.Αρα φταίει και ο δήμος που άφησε να χρονίζει αυτή η κατάσταση.Ομως όλη η ευθύνη έπεσε πάνω στην καθαρίστρια.
  Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία.Δηλαδη κάθε μέρα τους κορόιδευε,το έπαιζε καθαρίστρια, έπαιρνε τον τρομερό μισθό υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης.....και συνήθιζε να χρεώνει το δημόσιο με κατασπατάληση των απορρυπαντικών.
  Έχουνε πάθει φουιτ!!!!

 13. avatar Καππαδοκις

  Ο "Γιάννης Αγιάνης" καταδικάστηκε γιατί έκλεψε ένα καρβέλι, η καθαρίστρια γιατί πρόσθεσε μιατάξη στο ενδεικτικότης. Άλλοι με πλαστά πρυχία ή και διδακτορικά διορίζονται, το πολύ να απολυθού αλλά δεν φυλακίζονται!

 14. avatar Β Ελλάδα

  Η δικαιοσύνη είναι σαν τον ιστό της αράχνης πιάνει μονο μικρα έντομα ....

 15. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Δε μπορούσε να δηλώσει και αυτή εθνικι να είναι έξω;. Μέχρι και ήρωα θα την έκαναν

  1. avatar Νικος χασαπης

   Θα μπορούσε επίσης να δηλώσει μλκς σαν εσένα αλλά δεν το σκεφθηκε.

 16. avatar darkwolf8

  Απο τη μια εχεις τους μιζαδωρους που εχουν κατακλεψει το δημοσιο και δεν τους κανουν τιποτα και απο την αλλη ριξε αβερτα για το παραμικρο σε ελληνα πολιτη.Ευγε αθανατη στημενη Ελληνικη δικαιοσυνη

 17. avatar Νεκταρία

  Ναι, ναι Ελληνάρες! Μέσα η καθαρίστρια και έξω η 17 Νοέμβρη, ο Παπαγεωργόπουλος, ο Τσοχατζόπουλος, ο Σημίτης, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, ο Τσίπρας, ο Σαμαράς και όλοι όσοι μας ανάγκασαν να πλαστογραφουμε απολυτήρια δημοτικού για να καθαρίζουμε σκάλες και τουαλέτες.... Δεν ντρέπεστε μισάνθρωποι; Αναμαρτητοι και νομοταγείς Έλληνες;

 18. avatar niaki34

  Τόσοι γιατροί που διορίζονται απο καθε κυβέρνηση χωρις πτυχιο ή με πλαστό πτυχιο τι πρεπει να τους κάνουμε?????????

 19. avatar abrakatabra

  Δέκα χρόνια κάθειρξη είναι πράγματι βαριά ποινή. Για το αν είναι δίκαια τιμωρία, ή όχι, να ερωτηθεί αυτός -ή που είχε το απολυτήριο της έκτης και αντί να έχει διοριστεί στην θέση της πλαστογράφου, χαράμισε τα χρόνια του στην ανεργία..

 20. avatar γαλαζοκολόκυθο

  ασ προσεχε
  αν ηταν διευθυντης κλινικης με πλαστο πτυχιο δε θα τρεχε καστανο
  εστω μια γραφιάς χωμενη στο δημοσιο ρε παιδακι μου...οπως τοσες εκατονταδες που'χουν αποκαλυφθει
  ΥΓ: παλια η ειδηση και η φτωχη καθαριστρια απεδειξε οτι ειτε θα ταφτιαχνε με τον κουβά ή με τον νταβά για να ζησει....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει