Περίεργα «τερτίπια» κάνει ο καιρός, καθώς μετά τον ισχυρό καύσωνα των τελευταίων ημερών, από την Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα έως δέκα βαθμούς. Ωστόσο, τη Δευτέρα αναμένεται να επικρατήσει «τροπικό» κλίμα με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ ταυτόχρονα ορισμένες περιοχές θα πλήττονται από καταιγίδες.

Από την Τρίτη μέχρι και την επόμενη Παρασκευή η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα για να ανέβει ξανά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και η ζέστη να γίνει πάλι ανυπόφορη.

«Ήταν ένα ισχυρό κύμα καύσωνα από την Αφρική το οποίο μάλιστα είχε και διάρκεια. Ξεκίνησε ουσιαστικά από τις 5 Ιουλίου» λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Νίκος Καντερές.

Οι περιοχές πάντως που θα πληγούν περισσότερο από τη ζέστη το Σαββατοκύριακο είναι η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος. Υψηλές όμως θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και στην Ήπειρο καθώς και τα νησιά του Ιονίου.

Όπως εξηγεί ο κ. Καντερές, περίεργη ημέρα θα είναι η Δευτέρα καθώς θα είναι πολύ ζεστή αλλά εξαιτίας ενός ισχυρού μελτεμιού που θα εμφανιστεί το βράδυ, σε κάποιες περιοχές, κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες.