Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΠΗΝ, στηρίζουν μέσω της θεατρικής τους ομάδας Κοινωνικές Δομές για τις ευάλωτες ομάδες στο Ηράκλειο και η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται δίπλα τους, ενισχύοντας τόσο τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες όσο και τη διάθεση αλληλεγγύης που επιδεικνύουν.

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου κάνει πρεμιέρα η επετειακή παράσταση με γενικό τίτλο «10 στα 10» της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας της υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη. Για να «γιορτάσει» τα δεκάχρονά της η Ομάδα επέλεξε μονόπρακτα έργα κορυφαίων δημιουργών, όπως – μεταξύ άλλων – η Φράνκα Ράμε και ο Ντάριο Φο, ο ‘Αντον Τσέχωφ, ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ και ο Μάριος Ποντίκας, σε μια παράσταση που υπόσχεται να προσφέρει πολύ γέλιο αλλά και «τροφή» για σκέψη.

Οι πρώτες παραστάσεις θα δοθούν 13-17 Μαΐου 2018, στο Θεατρικό Σταθμό με την επισήμανση ότι η παράσταση δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 14 ετών. Όπως κάθε φορά, στις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ αντί εισιτηρίου, συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Οι δημοσιογράφοι περνάνε σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία, για αλληλεγγύη και εθελοντισμό, επισήμανε σήμερα σε συνέντευξη τύπου για τη θεατρική παράσταση ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης: «Συγχαίρουμε τους δημοσιογράφους, τον σκηνοθέτη Γιώργο Αντωνάκη, που θα μας παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες ποιοτικό θέατρο, που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τον πολιτισμό στη χώρα μας». Ο σκηνοθέτης Γιώργος Αντωνάκης τόνισε πως το θεατρόφιλο κοινό, στηρίζει τη σημαντική αυτή προσπάθεια των δημοσιογράφων που έχει κοινωνική διάσταση».

Η θεατρική ομάδα των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ στα δέκα χρόνια που ανεβαίνει στο σανίδι του θεάτρου και ανοίγει πάντα την αυλαία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής διάστασης τόσο της τέχνης όσο και της δημοσιογραφίας, έχει εισπράξει όχι μόνο το χειροκρότημα αλλά και την καταξίωση σε όσα θεατρικά ταξίδια έχει πραγματοποιήσει εκτός Ηρακλείου.