Πέντε ακόμη οροθετικές ιερόδουλες- τρεις Ελληνίδες, μία Βουλγάρα και μία Ρωσίδα- αποκάλυψαν στο κέντρο της Αθήνας οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 17, με τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν έρθει σε επαφή υψηλού κινδύνου χιλιάδες άνδρες.

Η έκρηξη της υγειονομικής «βόμβας» του AIDS έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις αρμόδιες αρχές, που κάνουν πλέον λόγο για ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη έξαρση του θανατηφόρου ιού.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι δύο στις τρεις εκατοντάδες εκδιδόμενες γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας τρεις δεν διαθέτουν την απαραίτητη κάρτα υγείας.

Η κατάσταση είναι απογοητευτική και στις νόμιμα απασχολούμενες, καθώς λιγότερες από τις μισές δεν υφίστανται τον υποχρεωτικό έλεγχο αντιαφροδισιακό έλεγχο.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπολογίζει ότι οι οίκοι ανοχής, συνυπολογίζοντας και τα στούντιο, ξεπερνούν τους 600 στο κέντρο της Αθήνας. Από αυτούς, άδεια λειτουργίας δε διαθέτει κανένας.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πρότεινε να ποινικοποιηθεί το σεξ χωρίς προφυλακτικό με ιερόδουλες. Φανερά εκνευρισμένος καταφέρθηκε κατά όσων έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις με τις ιερόδουλες που φέρουν τον ιό του Aids, χαρακτηρίζοντάς τους «γαϊδούρια».