Εντατικά συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τουρκική πλευρά προκειμένου να επιστραφούν το ταχύτερο δυνατό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στις Καστανιές του Έβρου στις αρχές Μαρτίου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, διαψεύδονται τα περί καρατόμησης των διοικητών των δύο στρατιωτικών.

Όπως επεσήμαναν, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για καρατόμηση μιας και «καρατόμηση σημαίνει αποστρατεία ή κάπου πολύ χάλια. Ο στρατηγός Μπονόρας της 16ης έχει αναβαθμιστεί και πάει σε μια θέση πολύ αυξημένης ευθύνης, που ασχολείται με τον αμυντικό σχεδιασμό και την αμυντική πολιτική. Κλαδάρχης. Ο ταξίαρχος Φλωράτος πάει στη σχολή Πεζικού που είναι όλη η εκπαίδευση των αξιωματικών μας. Των Μονίμων».

Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί μετακινούνται στο πλαίσιο των κρίσεων των αξιωματικών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. «και αυτοί είναι στην ίδια διαταγή μαζί με άλλους 70. Είναι κάτι που ήταν προγραμματισμένο μετά από ένα χρόνο διοίκησης να πάνε στα επιτελεία. Καμιά σχέση με καρατόμηση», τόνισαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στους δικηγόρους των δύο στρατιωτικών, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο που έγινε στα κινητά τους στην Άγκυρα και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό στους δικηγόρους η στοιχειοθέτηση ή η κατάθεση κάποιου εγγράφου σχετικά με συγκεκριμένες κατηγορίες.

Οι δύο στρατιωτικοί που συνεχίζουν να κρατούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «συνεχίζουν είναι καλά στην υγεία τους και με υψηλό το ηθικό τους».