Σχολικοί υπολογιστές για… κλάματα στα λύκεια του Βόλου

Χρονολογούνται πριν από το 2000


ΕΛΛΑΔΑ
13:41
16/04/2012
Σχολικοί υπολογιστές για… κλάματα στα λύκεια του Βόλου
5
loading

Σε απηρχαιωμένους υπολογιστές κάνουν μάθημα οι περισσότεροι μαθητές Λυκείων του Βόλου , που ζητούν επιτακτικά την αντικατάστασή τους από τους αρμόδιους του Δήμου με Η/Υ νεώτερης γενιάς.

Οι περισσότεροι υπολογιστές χρονολογούνται εδώ και 12- 13 χρόνια και είναι ξεπερασμένοι ως προς τις ταχύτητες τους στο Διαδίκτυο, λέει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Βόλου και δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Γιάννης Κουρτίνας.

Τα περισσότερα Λύκεια πιέζουν, όπως λέει στον Ταχυδρόμο, για αναβάθμιση των Η/Υ στα σχολεία, ενώ ο ίδιος πολύ συχνά γίνεται αποδέκτης ανάλογων οχλήσεων και από τους μαθητές που του παραπονούνται ότι οι ταχύτητες που «τρέχουν» οι υπολογιστές στα σχολεία τους είναι ταχύτητες… χελώνας..

Ο κ. Κουρτίνας ενστερνίζεται ότι είναι απόλυτα λογικό το αίτημα των μαθητών των Λυκείων του Βόλου. Από την άλλη ωστόσο διαπιστώνει ότι για να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ενιαίου Δήμου Βόλου απαιτείται το, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο, ποσό των 100.000 ευρώ. Χρήματα που δεν είναι εύκολα διαθέσιμα κάτω από τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου σημειώνει τέλος ότι η αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι αναγκαία και για ένα ακόμη λόγο. Για να μην υπάρξουν, όπως σημειώνει, προβλήματα στη μετάδοση των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar http://www.antoniskepseismou.blogspot.com/

  τώρα το θυμήθηκαν ή τώρα ανακάλυψαν το πρόβλημα οι συγκεκριμένοι μαθητές... και δεν νομίζω ότι είναι μόνο στο βόλο αλλά σε πολλά σχολεία της ελλάδος

 2. avatar Giorgos 13

  και να'ταν μονο στο Βολο...

 3. avatar Neos

  Ας τους πει κάποιος ότι δεν υπάρχουν μόνο Windows. Ένα καλό μηχάνημα θέλουν και τα υπόλοιπα μπορούν να λειτουργούν ως τερματικά (LTSP) με πλήρη υποστήριξη από το σχολικό δίκτυο. Η εμμονή με τα Windows έχει καταστρέψει την πληροφορική στη χώρα.
  http://ts.sch.gr/docs/cat_view/60-odhgies-egkatastashs-διαχείρισης
  Οι πληροφορικάριοί μας έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους. Και τώρα τους έχει τσακίσει η ανεργία. Βάζετε Windows παντού και σας περιμένουν και χειρότερα.

  1. avatar Kristin

   Φίλε μου ακριβώς το ίδιο μπήκα να γράψω μόλις είδα το άρθρο, αλλά με πρόλαβες! Ωραίος οδηγός. Και στο κάτω κάτω ας βάλουνε και κανά λινουξάκι, δεν χάθηκε ο κόσμος. Τι μανία πια με τη Micro$oft ...

 4. avatar tanozz

  μη σας νοιάζει παιδιά μου, ίντερνετ έχετε και στα κινητά αφής που διαθέτετε και μάλιστα πολύ γρήγορο. Εξελ γουόρντ και παουερποιντ να έχουν , τα απολύτως απαραίτητα δηλαδή για έναν μαθητή ,είναι κομπλέ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει