Επιβάτες περνούν τη μέρα τους κάτω από υπόστεγα, στο λιμάνι του Πειραιά.
Αποκαμωμένοι ξένοι ξαπλώνουν μες στη μέση, πάνω στις αποσκευές τους,
περιμένοντας. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον έως τα μεσάνυχτα, δεν πρόκειται να αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους.

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα από το λιμάνι.

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση και μικροσυμπλοκές, όταν ένας νεαρός επιτέθηκε σε τρία μέλη του ΠΑΜΕ. Άμεση ήταν η παρέμβαση των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι επιχείρησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Πολλοί από τους επιβάτες βρίσκονται στο λιμάνι από τις 6 το πρωί. Οι εταιρείες ενημέρωναν πως τα πλοία θα εκτελέσουν κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους καθώς η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. 

Οι απεργοί, μέλη δύο ναυτεργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ, δηλώνουν πως έως τις 12 δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τους καταπέλτες και συνεπώς έως εκείνη την ώρα κανένα πλοίο δεν πρόκειται να αποπλεύσει.

Σύμφωνα με όσα είπαν πάντως στο newsbeast.gr, από τις 21:30 και μετά θα αφήσουν τον κόσμο να επιβιβαστεί.

Άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι προθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών σχετικά με τα δρομολόγια.


 

Επίπτωση της «άστοχης, αδιάφορης, γεμάτης παλινωδίες και χωρίς σχεδιασμό, πολιτικής της κυβέρνησης για τους δύο πυλώνες της Εθνικής μας οικονομίας: τον Τουρισμό και την Εμπορική Ναυτιλία» χαρακτήρισαν τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Πλακιωτάκης, και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη. «Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται η Ναυτιλία και Ελληνική Ακτοπλοΐα, ο Τουρισμός και οι νησιωτικές τοπικές οικονομίες. Λίγο καιρό μετά τα έκτροπα στην Κόρινθο ή την παρεμπόδιση του απόπλου του “Zenith”, καλούμε -και πάλι- την κυβέρνηση να πάψει, επιτέλους, να μεμψιμοιρεί και να αναλάβει τις ευθύνες της. Διότι είναι αναμφισβήτητο ότι ‘’όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες’’», καταλήγουν.