Μίκης Θεοδωράκης: Να μην περιέχεται η λέξη «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων

«Το να φτάνουμε στο σημείο να απειλείται η ακεραιτότητα της χώρας μας είναι κανονικός θάνατος»


ΕΛΛΑΔΑ
13:49
08/01/2018
Μίκης Θεοδωράκης: Να μην περιέχεται η λέξη «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων
12
loading

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να παραμείνει η χώρα πιστή στην εθνική γραμμή του 1992 για την ονομασία του ΠΓΔΜ, απηύθυνε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας ότι εάν περιέχεται στην ονομασία η λέξη «Μακεδονία», θα υπάρξουν ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.

«Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη "Μακεδονία". Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας», τόνισε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας. «Με όχημα το όνομα "Μακεδονία" και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης "Μακεδονίας του Αιγαίου"».

Ολόκληρο το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία».

Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Και φτάσαμε στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!

Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από την θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τους στην σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων που χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με την ψήφο τη δική μας για να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από μια θέση υψηλότερη και ισχυρότερη, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992. Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Όμως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια έκκληση που απευθύνω στην Κυβέρνηση την απευθύνω και στον λαό μας που θα πρέπει να εγκαταλείψει την νάρκη στην οποία έχει περιπέσει αυτό τον καιρό.

Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιτότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος. Γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει η πατρίδα μας αν χάσει ακόμα και ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Υπερβολή; Σκεφτείτε μόνο, ποιος αλήθεια θα μπορούσε να διανοηθεί τον διαμελισμό της άλλοτε ισχυρής Γιουγκοσλαβίας;

Οι καιροί ου μενετοί.

Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.

Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!

Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

  ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΕΝΤΡΩΑ ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ ΠΟΤΑΜΙΣΙΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΗΤΙΚΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΚΑ ΚΤΛ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΣΗ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕΖΕΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ...Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟΣ Ο ΜΙΚΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΣΤΑ 100 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ 500 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ .ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ

 2. avatar Σαμουηλ

  Έχουν δίκιο ένα κομάτι τους ανήκει στην Μακαιδονια καιρός να το πάρουμε πισω

 3. avatar Μαριοs

  Παλαβωσατε οσοι τον κατηγορειτε η πληρωνεστε από τον Συριζα? Οποιοs δεν είναι πατριωτηs να φυγει από τη χωρα. Δε χρειαζομαστε αλλουs Εφιαλτεs. Αυτά που λεει ο Θεοδωρακηs θα επρεπε να τα λεει ολοκληρη η Ελλαδα, ο κάθε Ελληναs. O Ιων Δραγουμηs ελεγε ότι οποιοs δεν είναι εθνικιστηs δεν είναι Ελληναs.

 4. avatar Lido

  Ρε γερομουσικε, παίξε κανένα απ τα σουξέ σου και άσε την πολιτική σου, είναι και αυτη περασμένης ηλικίας...

 5. avatar NV

  Άσε μας ρε Μίκυ , δε πας να κατεβάσεις καμία σημαία μαζί με τον Γλέζο

 6. avatar Θάνος

  Δίκιο έχει.

 7. avatar Μα,

  εσείς πολεμήσατε για την απόσχιση της Μακεδονίας και να μην είναι ακέραια η χώρα
  Κάνω λάθος;

  1. avatar Εσυ αυτό που λες

   Μπορείς να το αποδείξεις;

   1. avatar Χρήστος

    Δεν χρειάζεται. Διάβασε τις αποφάσεις της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ.

 8. avatar Social Distortion

  Εβαλες και εσύ το λιθαράκι σου για να ανέβουν στην εξουσία οι σύγχρονοι εφιάλτες, οι αριστεροί προδότες.

  1. avatar Darth Gonzo

   Ενώ τόσα χρόνια δεξιά δεν πρόδωσε;;

  2. avatar EΓΩ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ

   Ναι Ναι...ακριβως εχεις δικιο που ηρθαν οι αριστεροι προδοτες οπως τους λες...μετα απο τα δεξια και σοσιαλιστικα σκουληκια που μας εφεραν σε αυτα τα χαλια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει