«Δεν είναι δυνατόν να μας στέλνουν στην καταστροφή. Ντρεπόμαστε πλέον για τους εαυτούς μας. Έτσι μας κατάντησαν με τις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις μας», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, Δήμος Κουμπούρης.

Και περιγράφει με τις πιο μελανές λέξεις την καθημερινότητα των περισσότερων συνταξιούχων. «Μας έχουν φτάσει στην εξαθλίωση. Ντρεπόμαστε και για εμάς και για τα παιδιά μας που έχουν μείνει – τα περισσότερα- άνεργα. Ρώτησε κανείς πώς θα ζήσουμε στα γεράματά μας; Όχι, απλά μας βάζουν για τρίτη φορά το μαχαίρι στο κόκαλο με τις περικοπές στις συντάξεις», συνεχίζει.

Για να τονίσει ότι προμηνύονται μετά το χθεσινό ραντεβού συνταξιούχων – υπουργού Εργασίας και νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδιστεί η οικονομική αφαίμαξη της κυβέρνησης με εντολή Τρόικας προς τους συνταξιούχους. Άλλωστε, όπως λένε οι συνταξιούχοι, με τις νέες τσεκουρωμένες κατά πολύ συντάξεις τους, ούτε φαΐ ούτε και φάρμακα θα μπορούν να αγοράζουν.

Για την ιστορία πάντως, το νέο μνημόνιο φέρνει περικοπές 10% – 20% στις επικουρικές συντάξεις πάνω από 200 ευρώ ενώ μείωση θα γίνει κατά 20% και στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.