Στον εισαγγελέα προσέφυγε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να γίνεται κανονικά η υδροδότηση της πόλης από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.

Μάλιστα εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έφθασε μέχρι την πόρτα του εισαγγελέα, τόνισε ότι «εμείς αυτή την στιγμή δεν προχωρήσαμε σε μηνυτήρια αναφορά. Ζητήσαμε την παρέμβαση του εισαγγελέα με βάση τα στοιχεία και την νομοθεσία και ζητούμε την κατάθεση στοιχείων που πάει το νερό».

Σύμφωνα με το δήμαρχο, πρόβλημα υπάρχει και στα δίκτυα πυρόσβεσης του δήμου, ενώ είναι ορατό και το ενδεχόμενο βλαβών στο δίκτυο, καθώς στις σωλήνες ύδρευσης μπαίνει αέρας.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα έμειναν χωρίς νερό πολλές περιοχές των Χανίων, καθώς μειώθηκαν – σύμφωνα με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης ( ΔΕΥΑΧ) – οι ποσότητες νερού από τον ΟΑΔΥΚ κατά 2.000 κυβικά νερού λιγότερα απ’ όσα χρειαζόταν για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης.

H λειψυδρία χτύπησε και την πόρτα των Χανίων καθώς για την υδροδότηση της πόλης απαιτούνται ημερησίως 25.000 κυβικά νερού, 18.000 από τα οποία λαμβάνει η ΔΕΥΑΧ από τις γεωτρήσεις και τις πηγές της Αγιάς, ενώ τα υπόλοιπα 7.000 κυβικά τα ζητά από τον ΟΑΔΥΚ.

Αντ’ αυτών δόθηκαν 5000 κυβικά και η ΔΕΥΑΧ έκανε τρίωρες διακοπές νερού στην πόλη και κυρίως στην περιφέρεια της πόλης, Χαλέπα, Άγιος Ματθαίος, Λειβάδια, Κουμπές, Παχιανά.

Το μεσημέρι η ΔΕΥΑΧ εξέδωσε ανακοίνωση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέων διακοπών νερού σήμερα το απόγευμα. Και ο ΟΑΔΥΚ ανακοίνωσε ότι από σήμερα επιβάλλονται πρόσθετοι περιορισμοί στη διανομή του αρδευτικού νερού.

Συγκεκριμένα, θα περιοριστεί ο χρόνος άρδευσης κατά 50%, δηλαδή τις ημέρες που αρδεύονταν οι περιοχές από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, γίνεται από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και μάλιστα εκ περιτροπής. Άλλες περιοχές θα παίρνουν νερό Δευτέρα, Τέταρτη και Παρασκευή και άλλες Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.