«Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη διακοπή ρεύματος σε άπορους και χαμηλοσυνταξιούχους», δηλώνει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Ο Νίκος Φωτόπουλος, τέσσερις μέρες πριν από τη συνέχιση της δίκης για την κατάληψη στο Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος στο Χολαργό, εμμένει στις απόψεις του και δεν κάνει πίσω. «Εάν θεωρούν ότι είμαστε παράνομοι με το να εμποδίζουμε τις άδικες διακοπές ρεύματος, τότε ας μας πάνε μέσα. Ας μας φυλακίσουν», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έκδοσης των λογαριασμών που περιέχουν το έκτακτο τέλος ακινήτων (δηλαδή το λεγόμενο χαράτσι) από τις 10 Οκτωβρίου (πρώτη ημέρα εφαρμογής) φτάνουν τα 9.500.000 και το ύψος των χρημάτων που αναμένεται να εισπραχθεί – στην περίπτωση φυσικά που πληρωθούν όλοι- ανέρχεται στο 1,95 δισ.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, αυτή τη στιγμή από τους 9.500.000 λογαριασμούς έχουν πληρωθεί οι 5.500.000 λογαριασμοί, από τους οποίους έχει εισπραχθεί το ποσό του 1,1 δισ.

Από τους 4 εκατομμύρια λογαριασμούς που δεν έχουν εξοφληθεί, η προθεσμία για την πληρωμή των 2,5 εκατομμυρίων δεν έχει λήξει ακόμη ενώ για τους 1,5 εκατομμύρια έχει λήξει. Από το τελευταίο αριθμό, 250.000 νοικοκυριά δεν έχουν καταφέρει να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς με αποτέλεσμα να έχει λήξει και η προθεσμία των 80 ημερών που έχει δοθεί, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος.

Σήμερα, όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, έχουν προωθηθεί στο αρμόδιο δίκτυο 20.000 λογαριασμοί που αναμένεται να διακοπούν. «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην εκτελέσουμε αυτές τις διακοπές. Γι’ αυτό είμαστε σε επικοινωνία με τους συναδέλφους μας σε όλες τις πόλεις της χώρας να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Δεν μπορούν δηλαδή άνθρωποι χωρίς πόρους και έσοδα να βυθίζονται στο σκοτάδι με το έτσι θέλω» καταλήγει ο κ. Φωτόπουλος.