Δεύτερη μέρα του νέου χρόνου και ο κόσμος που περπατάει στο κέντρο της Αθήνας αναρωτιέται αν η Αθήνα γιορτάζει όπως έλεγε και το φετινό σλόγκαν του Δήμου Αθηνών.

Πριν καλά καλά σβήσουν τα φώτα από τις εξέδρες που στήθηκαν στις κεντρικές πλατείες για τους φετινούς εορτασμούς, οι άστεγοι επέστρεψαν στο μοναδικό σπίτι που ξέρουν στους καιρούς της οικονομικής κρίσης. Στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.

Και αν ο δήμαρχος φρόντισε να αφαιρέσει τα παγκάκια από τις πλατείες προκειμένου να αποδοθούν και πάλι στους πολίτες όπως είπε, η πραγματικότητα απέδειξε ότι για όποιον βρίσκεται σε απόγνωση μικρή διάφορα κάνει το παγκάκι από το πεζοδρόμιο!

Σήμερα η εικόνα της Ερμού είναι διαμετρικά αντίθετη με την κίνηση των περασμένων ημερών και δικαιολογημένα λόγο του ότι τα καταστήματα είναι κλειστά.

Είναι όμως μία εικόνα ερήμου δρόμου που θα πρέπει όλοι να έχουν στο μυαλό τους καθώς αν η οικονομική κρίση συνεχιστεί πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν και ίσως η σημερινή εικόνας της απόλυτης ησυχίας στο κέντρο της Αθήνας, να είναι μία εικόνα που θα πρέπει να συνηθίσουμε.